Ispanakları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. İri parçalar şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Ayçiçeği yağında hafifçe soteleyin. Ispanağı ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve baharatla tatlandırın. Lor peynirini ekleyip harmanlayın. Bulguru iyice yıkayıp süzün ve iki avucunuzla iyice sıkarak tepsiye alın. Rendelenmiş soğanı ve tuzu ilave edip iyice yoğurun. İstediğiniz kıvama gelince unu ekleyip tekrar yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp içi boş oval köfteler hazırlayın. İçlerine ıspanaklı harcı paylaştırıp kenarlarını sıkıca kapatın. Tencereye su doldurup tuz ilave edin. Köfteler su yüzüne çıkana kadar pişirin. Sos için, limon suyu, biber ve domates salçasını bir kaseye alıp çırpın. Üzerine ayçiçeği yağı ve haşladığınız köftelerin suyundan ekleyin. Köfteleri sosla harmanlayıp servis yapın.
Teşekkür ederiz.