Fındıklı Sarma Tatlısı

Fındıklı Sarma Tatlısı
07 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Fındıklı Sarma Tatlısı için

Malzemeler

  • 8 adet milföy hamuru
  • 2 su bardağı iri çekilmiş fındık içi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 15 g margarin
    Şerbeti için
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi
Fındıklı Sarma Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Toz şeker, su ve limon dilimini bir tencereye alın. Şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  2. Milföy hamurlarının 4 tanesini kenarlarından üst üste gelecek şekilde dizin. Diğer 4 tanesini de aynı şekilde üst üste dizip birleştirin. Milföy hamurlarını merdane ile ince açın.
  3. İç harcınız için; fındıkları, toz şekeri ve yumurtanın akını bir kasede karıştırın. Hazırladığınız harcın 1/3’ünü milföyün bir ucuna yayıp rulo şeklinde bir tur sarın. Bıçak yardımıyla ruloyu milföyden kesip ayırın. Elde ettiğiniz ruloyu 2 cm aralıklarla kesin. Kalan milföy hamuru ve iç harçla 2 rulo daha yapın ve aynı şekilde kesin. Tereyağı ile yağladığınız fırın tepsisine fazla boşluk bırakmadan dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  4. Pişen tatlınızın ilk sıcağı çıkınca üzerlerine şerbet gezdirip soğumaya bırakın. Servis sırasında her bir tatlının üzerine toz Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi dökerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo