En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13902 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1227 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2275 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4921 Tarif
Salata ve Meze
1227 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8550 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Milföy Hamuru
İç Pilav
Anasayfa
Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Armutlu Ve Çikolatalı Batonette
Armutlu Ve Çikolatalı Batonette
Lezzet Test Ekibi tarafından test edildi
22 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Şehrazat Tatlısı
Trabzon çikolatası
Castagnole
Rus Çöreği
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Listede Türkiye'den 6 Tatlı Var
Keten Tohumunun Bilmeniz Gereken 7 Yan Etkisi
Michelin Rehberi 2025 Seçkisi: Geri Sayım Başladı!
Burdur Yöresel Yemekleri: Burdur Mutfağından 12 Nefis Tarif
Labada Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Armutlu Ve Çikolatalı Batonette için
Malzemeler
Kek için
250 g tereyağı
250 g bitter çikolata
5 yumurtanın sarısı
3 yumurta
200 g toz şeker
80 g un
1 paket vanilya
Armutlar için
4 armut
Yarım su bardağı pekmez
Üzeri için
Kakao
Armutlu Ve Çikolatalı Batonette
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Ocaktan alıp küçük parçalara böldüğünüz çikolataları ilave edin ve çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın.
Yumurta sarıları, yumurtalar ve toz şekeri geniş bir kaseye alın. Şeker tamamen eriyene kadar mikser yardımıyla çırpın.
Ilınan tereyağlı çikolata, un ve vanilyayı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar spatula yardımıyla karıştırın.
Harcı tereyağı ile yağladığınız baton bir kek kalıbına aktarın.
Kabuklarını soyduğunuz armutları bütün olarak pekmeze batırıp, eşit aralıklı olacak şekilde kek kalıbına yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Ilındıktan sonra servis tabağına alıp üzerine kakao serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Video Tarifler
Çikolatalı Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
75 Dakika
Rus Çöreği
Aslican
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
30 Dakika
Castagnole
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
55 Dakika
Tikvenik
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
46 Dakika
Paczki
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
105 Dakika
Glutensiz Baklava
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
90 Dakika
Midye Baklava
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.