Taze Lor Peynirli Tart

Taze Lor Peynirli Tart
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Taze Lor Peynirli Tart için

Malzemeler

  • 275 gr un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 125 gr soğuk tereyağı
  • 1 çay bardağı toz fındık
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 3 yumurta akı
  • 350 gr tuzsuz lor peyniri
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 150 ml krema
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
Taze Lor Peynirli Tart

Nasıl Yapılır

Tart malzemelerini derin bir kapta yoğurun. Üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında 1 saat dinlendirin. Tart kalıbını yağlayın. Hamurun üzerine un serperek merdane yardımıyla kalıbın büyüklüğüne göre açın. Hamuru kalıba kenarları yüksek kalacak şekilde yerleştirin. İç harcı için yumurta akı hariç diğer malzemeleri mikser ile pürüzsüz olacak şekilde iyice çırpın. Yumurta akını ayrı bir kapta kar haline gelinceye kadar çırpın. Taze lorlu harca yavaş yavaş ekleyip spatula ile karıştırın. Tartın ortasına döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Dinlendirdikten sonra servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo