Güçlü bir antioksidan olan siyah üzümle nefis cevizli turta tarifi
- İç harcı için kabuğunu soyduğunuz elmaları küp küp doğrayın. Şeker, tarçın ve ceviz içi ile harmanlayıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Tart hamuru için un dışındaki tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştırın. Azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve yağlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- Hamurun yarısını üzerinde yaprak, yonca veya yıldız desenli kurabiye hamuru yapmak için ayırın. Kalan hamuru tart kalıbına, kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Üzerinde çatal yardımı ile tabanını tamamen delmeyecek şekilde delikler oluşturun ki pişerken kabarmasın.
- Tart hamurunun içine soğuyan elmalı cevizli karışımdan dökün. Üzüm tanelerini serpin. Üzerine kalan hamurdan dekoratif hamur parçacıkları elde edip hamurun üzerini süsleyin.
- Hamurların üzerine yumurta sarısı ve pudra şekeri karışımından fırça yardımıyla sürün. Hazırladığınız siyah üzümlü ve cevizli turtayı önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 40-45 dakika pişirin.
Üzümlü tart tarifi için tıklayın
Teşekkür ederiz.