Hüner'i küçük küçük doğrayın. Unu hamur yoğurma kalıbına alın. Ortasını havuz gibi açıp kakao, fındık, tuz, Hüner ve yarım bardak toz şekeri ilave edip pürtüklü bir hamur hazırlayın.
Yumurta ve sütü ekleyip düzgün bir karışım elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatıp streç folyoya sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
Hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın. 24 santim çapındaki tart kalıbını yağlayıp hamuru dibine ve kenarlarına bastırarak döşeyin.
Üzerini alüminyum kağıtla kaplayıp 1 avuç kuru fasulye ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
Ilınınca kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Şeftalileri soyup dilimleyin. Kararmaması için üzerine limon suyu gezdirin.
2 kaşık süt kreması ve kakaolu fındık ezmesini bir kaba alın. Su dolu bir kabın içine yerleştirip kısık ateşte sürekli karıştırarak (benmari usulü) eritin. Hazırladığınız kremayı soğuk tartın üzerine döküp şeftali dilimlerini yerleştirin.
100 gr çikolatayı bir kaba küçük küçük doğrayın. Kalan süt kremasını ekleyip karıştırarak benmari usulü eritin. Ilınınca şeftalilerin üzerine ince ince akıtın.
300 gr çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıdın üzerine dökerek 5-6 cm eninde ve 15 cm uzunluğunda olacak şekilde yayın.
Buzdolabına alıp dondurun. Dolaptan çıkarıp geniş ağızlı bir spatula ile kağıdın üzerinden kaldırarak dalga şeklinde kıvrımlar yapın ve tartın üzerine yerleştirin. Dilimleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.