6 kare milföy hamuru (Ya da 375 g milföy hamuru-tek parça)
60 ml süt
200 g feta peyniri
1 küçük patlıcan
100 g haşlanmış kuzu kuşbaşı
1 adet kırmızı chili biberi
7-8 dal bebek roka yaprakları
1 yemek kaşığı dukkah
Kuzu Etli, Patlıcanlı Ve Rokalı Tart
Nasıl Yapılır
Fırını önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Milföy hamurlarını birleştirip merdane yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde açın.
Milföy hamurunu yağlı kağıt üzerine sererek fırın tepsisine yerleştirin. Keskin bir bıçak yardımıyla kenarlarını 2 cm kadar içeriden çizin. Ortasını çatalla delin.
Süt ve feta peynirinin yarısını rondoda çekin. Milföy üzerine döküp patlıcanları, eti ve kırmızı biberleri koyun.
Kalan feta peynirini de üzerine gezdirerek, önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Roka ve dukkah ekleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.