- Hamuru için un, yoğurt, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaba alıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
- İç harcı için piyazlık doğradığınız soğanları geniş bir tavaya alın. Tereyağı ve esmer şekeri ilave edip soğanlar karamelize oluncaya kadar orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğanlar soğuduktan sonra krema ilave edip karıştırın.
- Patatesleri ince yuvarlak dilimleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada hafif kızartın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dinlenen hamuru tart kalıbınızın boyutunda açıp içine bastırarak yerleştirin. Tabanına çatalla delikler açıp ılınan patateslerden yerleştirin. Soğanlı harcı patateslerin üzerlerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur kızarana kadar yaklaşık 3540 dakika pişirin. Üzerini taze biberiye yaprakları ve lor peyniri ile süsleyerek servis yapın.
Daha sade bir tarif arıyorsanız, klasik patatesli tart tarifini deneyin.
Teşekkür ederiz.