Karamelize Soğanlı Tart

Karamelize Soğanlı Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karamelize Soğanlı Tart için

Malzemeler

Tart hamuru için

  • 7 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 200 gr margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 3 büyük boy soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı krema
Karamelize Soğanlı Tart

Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Un, yoğurt, margarin, kabartma tozu ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. 23 cm çapındaki tart kalıbının içini yağlayın. Hamuru 33 cm çapında açın. Tart kalıbının içine elinizle hafifçe bastırarak yayın. Tartın iç harcı için soğanların kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Zeytinyağı ve soğanı tavaya alıp soğan karamelize olana kadar orta ateşte pişirin. Tavayı ocaktan alıp soğanı soğutun. Kremayı ekleyip karıştırın. Harcı tart hamurunun üzerine yayın. Kenarlardan sarkan fazla hamuru katlayarak harcın üzerine kapatın. Sıcak fırında hamur kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın. Dilerseniz, pratik soğanlı tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Soğanları karamelize ederken işlemi daha hızlı yapabilmek için toz şeker ilave edebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo