Enginarlı Tart

Enginarlı Tart
18 Eylül 2020

Zeytinyağlı enginar ve tarhunlu enginar gibi tariflerde kendine sık sık yer bulan enginar, sindirim sistemini güçlendirmesiyle bilinir. Sağlık açısından birçok faydası mevcuttur. Özellikle son dönemlerde hamur işi tariflerde de kullanılmaya başlamıştır. Listedeki malzemeler hazırsa, çayla birlikte sunabileceğiniz enginarlı tart tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Enginarlı Tart için

Malzemeler

Hamur için

  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4~4.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 4 enginar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 100 ml krema
  • Yarım demet dereotu
Enginarlı Tart

Nasıl Yapılır

  1. Enginarlı harç için, soğanı kıyıp zeytinyağında hafifçe kavurun. Enginarları küçük parçalar şeklinde kesip zeytinyağına ekleyin.
  2. Birkaç dakika kavurup çok az su ilavesiyle kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Krema ve kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın.
  3. Tavayı ocaktan alıp harcı ılındırın. Tart hamuru için, tereyağı, ayçiçek yağı, yoğurt, kabartma tozu, un ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın ve yoğurun.
  4. Hamuru 33 santim çapında açıp içi yağlanmış 30 santim çapında tart kalıbının içine yayın. Kenarlardan sarkan kısımları bıçakla kesin.
  5. Üzerine yağlı kağıt yerleştirip kuru bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
  6. Tart hamurunun üzerinde bulunan yağlı kağıt ve bakliyatı alıp iç harcı tart hamurunun üzerine yayın. Sıcak fırında 20-25 dakika daha pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo