Ananaslı Tart Tatine

 Ananaslı Tart Tatine
21 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ananaslı Tart Tatine için

Malzemeler

  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 1/3 su bardağı su
  • 1/4 su bardağı dolmalık fıstık
  • 7-8 dilim ananas
  • 4 yaprak milföy hamuru
Ananaslı Tart Tatine

Nasıl Yapılır

  1. Toz şeker ve suyu bir sos tenceresine alın. Şeker eriyip kaynamaya başlayıncaya kadar ısıtın. Kaynadıktan sonra renginin koyulaşması için 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Elde ettiğiniz karameli 20 cm’lik bir kek kalıbının tabanına iyice yayın. Karamelin üzerine yarım ay şeklinde dilimlediğiniz ananasları yerleştirin.
  2. Milföy hamurlarını birleştirip merdane yardımıyla tart kalıbının boyutlarında açın. Ananasların üzerini, açtığınız milföy hamuruyla kapatın. Hamurun üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföy hamuru kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo