Sodalı Bayatlamayan Poğaça

Sodalı Bayatlamayan Poğaça
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sodalı Bayatlamayan Poğaça için

Malzemeler

  • Yarım paket instant maya
  • 1/2 bardağı ılık sut
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ 
  • 1/2 sise soda
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir miktar tuz
  • Yaklaşık 350 gram un
Sodalı Bayatlamayan Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Ilık sütün içine 1 yemek kaşığı şekeri koyup üstüne de kuru mayayı dökün ve elinizle biraz karıştırın.
  2. Daha sonra sıvı yağ ve sodayı da döküp yeniden biraz karışmasını sağlayın. Üzerinede un ve tuzu ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın. 
  3. Karışım hamur haline geldikten sonra 40 dk.kadar mayalanması için bekletin. 
  4. Daha sonra elinizle açıp içine istediğiniz harcı koyup yuvarlak ya da arzu ettiğiniz şekilde poğaçalarınızı hazırlayın. 
  5. Üstlerine yumurta sarısı sürüp 30 dk. tepsi mayası yapın. 
  6. Daha sonra 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dk. pişirin. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik bayatlamayan poğaça tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo