Eski kaşarın tümünü rendeleyin. Patlıcanları ocakta veya fırında közleyin. Közlenen patlıcanları soyun ve küçük dilimlere ayırın.
Tereyağını tavada eritin. Üzerine patlıcanları ilave ederek bir süre karıştırın ve ısınmasını sağlayın. Ocaktan aldıktan sonra rendelenmiş peynir ve karabiber ekleyerek karıştırmaya devam edin.
4 su bardağı un ve tuzu derin bir yoğurma kabına koyun. Unun bir kenarını çukur yapın. Hazırladığınız çukura kabartma tozu, karbonat ve 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu ya da sirke ekleyin.
Tereyağını dolaptan çıkarın ve soğukken doğrayarak una ilave edin. Un ile yağı karıştırıp üzerine eski kaşar rendesini ve yavaş yavaş soğuk su ekleyin. Hamuru parmak uçlarınızla yoğurun.
Unun durumuna göre suyun hepsi kullanılmayabilir ya da biraz daha fazla kullanılabilir. Ele yapışmayan ancak yumuşak bir hamur elde etmelisiniz. Hamurunuz hazır olduğunda, üzerini ıslak bez ile örterek 20-30 dakika dinlendirin.
Hamur dinlendikten sonra büyük bezeler koparıp merdane yardımıyla açın. Ardından bardağın ağzı ile hamurdan yuvarlaklar çıkarın.
İç malzemeyi koyarak yarım daire şeklinde kapatın ve ağız kısmını iyice bastırın. Tüm börekleri aynı şekilde hazırladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek, rendelenmiş eski kaşardan serpin.
Dilerseniz çörek otu veya susam ile de tatlandırabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında börekitasların üzeri pembeleşene kadar pişirin. İster ılık, ister sıcak olarak servis yapın.
Teşekkür ederiz.