Pırasalı Kapalı Pizza

Pırasalı Kapalı Pizza
07 Mayıs 2021
Çocukların çok sevdiği pizzayı evinizde sağlıklı bir şekilde hazırlamaya ne dersiniz? Hem ekonomik, hem de pratik bir tarif ile karşınızdayız. Pırasalı kapalı pizza nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? sorularına cevap bulmak için tarife başlayabiliriz.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Pırasalı Kapalı Pizza için

Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 21 g yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4.5 su bardağı un

İç malzemesi için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 2 dal pırasa
  • 1 demet ıspanak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4-5 yaprak kurutulmuş domates
Pırasalı Kapalı Pizza

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için yaş mayayı 1 bardak şekerli ılık suda 10 dakika bekletin. Unu hamur yoğurma kabında eleyin. Tuzu ve kuru mayayı ilave edip harmanlayın.
  2. Mayalı suyu ve kalan malzemeyi ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. 
  3. Pırasayı halka halka doğrayın. Ispanakları da irice doğrayın. Pırasayı sıvı yağda 5 dakika kavurun.
  4. Ocaktan alıp, ıspanakları, jülyen doğranmış kuru domatesleri ve rendelenmiş mozzarella peynirini ekleyin.
  5. Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Her parçayı 1’er tatlı kaşığı kadar un serpilmiş tezgahın üzerinde yemek tabağı büyüklüğünde açın.
  6. Hamurun yarısına soğumuş iç malzemeden paylaştırın. İkiye katlayıp kenarlarını iyice bastırın.
  7. Kapalı pizza hamurlarını dilerseniz iyice ısıtılmış büyük boy tavada yağsız olarak her iki tarafını kızartarak pişirin.
  8. Dilerseniz 200 dereceye ayarlı fırında, 12-15 dakika pişirin. Fırından alın ve 5 dakika kadar beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Sebzeli pizza tarifini de listenize eklemeyi unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo