Etnik Pizza

Etnik Pizza
18 Eylül 2020

Klasik tariflerden çok farklı olan etnik pizza nasıl yapılır? Çay davetleriniz için bu nefis tarifi listenize eklemeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Etnik Pizza için

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 sosis
  • 100 gr beyaz peynir
  • 2 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet dereotu
  • 3~4 yaprak taze fesleğen
Etnik Pizza

Nasıl Yapılır

  1. Sosis, domates ve biberleri küp şeklinde doğrayın. Yumurta, yoğurt ve ayçiçeği yağını mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın.
  2. Kabartma tozu ve unu karışıma ilave edip çırpmaya devam edin. Küp doğranmış peynir, sosis, domates, biber, kıyılmış dereotu, fesleğen ve baharatları ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.
  3. Karışımı 28 cm’lik yağlanmış kelepçeli kalıba aktarın ve 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp kare şekilde doğrayarak sıcak ya da ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo