- Mayayı ılık sütte eritip kabarana kadar bekletin. Unu yoğurma kabına alın. Ortasını açın
ve erittiğiniz tereyağı, yumurta, tuz ve mayalı sütü ekleyip yoğurun.
- Üzerini nemli bir
bezle örtüp kabarana kadar oda sıcaklığında bekletin. İç harcını hazırlamak için
yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kıymayı
ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ocaktan alıp taze
kekiği ilave edin.
- Hamuru 6 büyük parçaya ayırın ve her birini oval şekilde açarak pide
şekli verin. Ortalarına kavurduğunuz kıymayı paylaştırın.
- Üzerine rendelenmiş kaşar
peyniri serpin. Zeytinyağı ve yumurta sarısı sürüp 200 dereceye ayarlanmış fırında
30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, sosis, sucuk, et ve peynir ile hazırlanan karışık pide tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.