Erikli Yoğurtlu Kurabiye

Erikli Yoğurtlu Kurabiye
10 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Erikli Yoğurtlu Kurabiye için

Malzemeler

  • 250 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 10-12 kırmızı erik

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Erikli Yoğurtlu Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı, yoğurt, limon kabuğu rendesi, pudra şekeri, un, vanilya ve kabartma tozunu geniş bir kaba alarak yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İçlerine çekirdeklerini çıkarttığınız eriklerden koyup elinizle yuvarlayın.
  2. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo