Çikolata ve kayısının nefis uyumunu denemek isteyenler için, bir tarifimiz var. Kayısı ve damla çikolata ile hazırlanan kurabiyeler, davet sofraları için de tercih edebilirsiniz.
Büyük bir kapta pudra şekeri, tereyağı, vanilya, badem özü ve yumurtayı karıştırın. Bitter çikolata parçaları hariç kalan malzemeleri karıştırın. Üzerini örtüp en az 2 saat soğutun.
Soğuyan hamurdan dondurma kaşığı ile eşit büyüklükte parçalar alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 8 ila 10 dakika veya kenarları açık altın kahverengi olana kadar pişirin. Fırından alın ve tel ızgara üzerine alıp iyice soğumalarını sağlayın.
Çikolatayı benmari usulü eritin. Tamamen eriyene kadar karıştırın ve soğuyan kurabiyeleri yarısına kadar çikolataya batırın ve yağlı kağıdın üzerine alarak çikolatanın tamamen donması için en az 2 saat bekletin.
Çocukların da bayılacağı bu kurabiyeleri sıkıca kapatılmış bir kapta ve oda sıcaklığında saklayın.
Teşekkür ederiz.