Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir yoğurma kabına alarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin.
İç harcı için ince kıydığınız pazı ve ıspanağı tuz ve karabiberle zeytinyağında hafif soteleyin. Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölün. Hafif unlanmış zeminde merdane yardımıyla ince açıp yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Hazırladığınız iç harcın 1/4’ünü tam ortasına koyun. Kalan harcı hamurun etrafına rulo şeklinde yayın. Diğer hamuru da aynı büyüklükte açın ve harcı yaydığınız hamurun üzerine kapatıp kenarlarını bastırarak yapıştırın.
Hamurun ortasındaki harcın üzerine aynı büyüklükte bir kase kapatıp kenar kısımlarındaki hamuru üçer parmak genişliğinde kesin. Kestiğiniz her parçayı içini görecek şekilde çevirip çiçek şekli verin.
Böreğinizi bir fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısı ve zeytinyağını bir kasede çırpın ve fırça yardımıyla böreğinizin üzerine sürün. Yeşilli kısımlara toz parmesan serpin ve önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.