Pırtık Börek

Pırtık Börek
18 Nisan 2024

Hazır yufka ile hazırlanan pırtık böreği, oldukça pratik bir börek çeşididir. İç harcı kaşar peyniri ile doldurulsa da, isteğe göre sucuk ve beyaz peynir de eklenebilir. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, ortalama 30-35 dakika da sofralardaki yerini alan pırtık böreği tarifine geçebiliriz.

İç harcını doğal bir şekilde hazırlamak istiyorsanız, evde kaşar peyniri yapımına göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pırtık Börek için

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
Pırtık Börek

Nasıl Yapılır

  1. Yağlanmış cam fırın kabına 1 yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yerleştirin. Kalan yufkaları ufak parçalara bölüp üzerine serpiştirin.
  2. Süt, yumurta ve peynirin yarısını bir kapta karıştırın. Karışımı yufkaların  üzerine döküp kalan peyniri serpiştirin.
  3. Tereyağını ufak parçalara bölüp yufkanın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo