Pazılı Kış Böreği

Pazılı Kış Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pazılı Kış Böreği için

Malzemeler

  • 750 g un
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • Ilık su
  • 100 g tereyağı
  • 1.5 su bardağı Ayçiçek yağı

İç harcı için

  • 1 soğan
  • 2 demet pazı
Pazılı Kış Böreği

Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli olan bütün malzemeleri geniş bir yoğurma kabına alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. İç harcı için soğanı yemeklik doğrayın. Pazıları iri doğrayıp tuzla hafifçe ovup soğanla karıştırın. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir parçasını beşe, diğer parçasını ise on parçaya bölün. İlk beş parçayı aralarını yağlayarak üst üste yerleştirin. Beşinci katı yerleştirdikten sonra pazılı soğanlı harçtan ekleyin. Diğer on parçayı da aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirip açın ve harcı yayın. Böreği yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Üzerine kalan yağlı karışımdan sürerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo