Şehrazat Tatlısı
İç harcı için
Kızartmak için
Unu çukur bir kapta tuz ve maya ile karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta ve ayçiçek yağını ekleyip yoğurun. Ele hafif yapışan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 45 dakika dinlendirin. İç harcı için derin bir kapta kıyma, domates, tuz, maydanoz, karabiber ve rendelenmiş soğanı karıştırın. Mayalanan hamuru bir dakika kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Üzerine un serperek ince olacak şekilde açın. Kenarına iç harçtan aktarıp yarım ay şeklinde kapatın. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Börekleri orta ateşte kızartın. Sıcak servis yapın.
Farklı bir tat için, lor peynirli çiğ börek tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.