Şehrazat Tatlısı
İç harcı için
Üzeri için
İç harcını hazırlamak için yemeklik doğradığınız soğanları kısık ateşte ayçiçeği yağında kavurun. Kıymayı ilave edip kavurduktan sonra mercimek, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yufkayı tezgaha yayın. Üzerini hafif yağlayın. Bir kenarına hazırladığınız iç harcı paylaştırıp rulo şeklinde çok sıkı olmadan sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 10’ar cm olarak kesin. 180 derece fırında pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yeni tatlar keşfetmek için, haşhaş ezmeli mercimekli börek tarifini deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.