Mantarlı Krep Börek

Mantarlı Krep Börek
18 Eylül 2020

Kahvaltılık krepleri hiç böyle denediniz mi? Cevabınız hayır ise, mutfağınıza yeni bir lezzet kazandıracak tarifle karşınızdayız. İç harcında kültür mantarı, kırmızı biber, sarı biber ve yeşil biber kullanılan mantarlı krep börekleri, kendi damak zevkinize göre farklı malzemelerle harmanlayabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, rulo olarak sunulan nefis mantarlı krep börek tarifine geçebiliriz.

Krep yemeye doyamayanlar için, bol malzemeli sebzeli krep tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantarlı Krep Börek için

Malzemeler

KREP İÇİN

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz

İÇ MALZEME İÇİN

  • 300 gr kültür mantarı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 1 sarı biber
  • 1 yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber

ÜZERİ İÇİN

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Ayçiçeği yağı
Mantarlı Krep Börek

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta, süt, tuz ve unu bir kasede mikserle çırpın. Tavayı ısıtın. 1 çay kaşığı kadar ayçiçeği yağı ekledikten sonra bir kepçe kadar karışımdan döküp önlü arkalı pişirin.
  2. Hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Krepleri soğumaya bırakın. Mantarları ince doğrayın. Limonlu suda bekletin.
  3. Soğanı piyazlık doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları ve küp doğranmış biberleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Tuz ve karabiber ile tatlandırarak soğumaya bırakın. Kreplerin içine mantarlı karışımdan aktarıp rulo şeklinde sarın.
  5. Önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayarak kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızartın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo