Üzeri için
Kıymayı 10 dakika kavurun. Ayçiçeği yağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. İnce bulguru ekleyip karıştırın. Su, baharatlar ve tuzu ilave edip pişirmeye devam edin. Bulgur yumuşadıktan sonra ocaktan alıp cevizi ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yuvarlak fırın kabını yağlayın. Yufkaları ortadan ikiye bölüp yarım daire şekli elde edin. Dairenin geniş kısmına iç harcı yerleştirip rulo şeklinde sarın. Kendi etrafında döndürüp fırın kabının ortasına yerleştirin. Kalan yufkalara da iç harcı paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Fırın kabındaki böreğin etrafına sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Dilerseniz, klasik bulgurlu börek tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.