Kıymalı Patatesli Börek

Kıymalı Patatesli Börek
27 Ağustos 2024

İncecik yufkalar, içindeki nefis patates püresi ve lezzetli kıyma harcıyla muhteşem bir uyum yakalıyor. Fırından çıktığında sıcacık ve her lokmasıyla size lezzet şöleni yaşatacak bu kıymalı patatesli börek tarifini denemeye ne dersiniz? 

Boşnak Böreği tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon kıymalı patatesli börek kaç kaloridir?

Bir porsiyon kıymalı patatesli börek 250 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kıymalı Patatesli Börek için

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 250 gr kıyma 
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam
Kıymalı Patatesli Börek

Nasıl Yapılır

  1. Bir tavada sıvı yağ veya tereyağını eritin.
  2. İnce doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  3. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin, kıyma suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
  4. Haşlanmış ve ezilmiş patateslerin üzerine, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin.
  5. Karışımı iyice harmanlayıp ocaktan alın.
  6. Yufkaları tezgaha serin veya kullanacağınız yüzeye yayın.
  7. Yufkanın geniş tarafına harçtan koyup, rulo şeklinde sarın veya istediğiniz şekilde katlayarak iç harcı yufkaya yerleştirin.
  8. Böreği istediğiniz büyüklükte kesin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
  9. Üzerilerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpiştirin.
  10. Börekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar pişirin.
  11. Fırından çıkan kıymalı patatesli börek servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • kıymalı patatesli böreğin yanında yoğurt veya salata servis edebilirsiniz.
  • Yanında haydari veya patlıcan ezmesi gibi, böreği tamamlayıcı mezeler ile servis edebilirsiniz.
  • çay veya ayran ile servis ederek böreğin yanında hafif bir içecek sunabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Kıymayı kavururken suyunu bırakıp çekene kadar pişirmek, böreğin iç harcının lezzetli ve kıvamlı olmasını sağlar. Harcı çok fazla sulandırmamaya özen gösterin.
  • Yufkaların kurumaması için üzerini nemli bir bezle örtün. Yufkaları fazla bekletmek, kurumasına ve böreğin kırılmasına neden olabilir.
  • Katlama işlemi sırasında yufkaların arasına çok fazla harç koymamaya dikkat edin ki börek içi pişerken eşit şekilde dağılsın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo