Ispanaklı Kol Böreği

Ispanaklı Kol Böreği
13 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Ispanaklı Kol Böreği için

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
    İç malzeme için:
  • 1 kg ıspanak
  • 2 soğan
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • 250 gr margarin
  • 1 çorba kaşığı çörekotu
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
Ispanaklı Kol Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Ispanağı temizleyip doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Ispanak, tuz ve karabiberi ekleyip 5-6 dakika kavurun.
  2. Hamur için yoğurt, su, sıvıyağ, kabartma tozu ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun.
  3. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde pütürsüz olana kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.
  4. Hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Bezelerin üzerine nişastalı un serperek oklavayla yufka büyüklüğünde açın. Hamuru bıçakla ortadan ikiye kesin.
  5. Üzerine 1 çorba kaşığı eritilmiş margarin gezdirip ıspanaklı harcı hamurun kesik kenarına uzunlamasına yayın ve rulo şeklinde sarın.
  6. Kalan yarım yufkayı da aynı şekilde rulo sarıp diğer bezeleri de hazırlayın. 35-40 santimlik fırın tepsisini yağlayın.
  7. Rulo sardığınız hamurları tepsinin ortasından başlayarak kol böreği şeklinde kendi etrafından dolayarak yerleştirin.
  8. Kalan yağ ve yoğurdu bir kapta çırpıp böreğin üzerine sürün. Çörekotunu serpiştirip 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.
  9. Dilerseniz, enfes tadıyla herkesi kendine hayran bırakan ıspanaklı tepsi böreği tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo