Ispanağı temizleyip doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Ispanak, tuz ve karabiberi ekleyip 5-6 dakika kavurun.
Hamur için yoğurt, su, sıvıyağ, kabartma tozu ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun.
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde pütürsüz olana kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.
Hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Bezelerin üzerine nişastalı un serperek oklavayla yufka büyüklüğünde açın. Hamuru bıçakla ortadan ikiye kesin.
Üzerine 1 çorba kaşığı eritilmiş margarin gezdirip ıspanaklı harcı hamurun kesik kenarına uzunlamasına yayın ve rulo şeklinde sarın.
Kalan yarım yufkayı da aynı şekilde rulo sarıp diğer bezeleri de hazırlayın. 35-40 santimlik fırın tepsisini yağlayın.
Rulo sardığınız hamurları tepsinin ortasından başlayarak kol böreği şeklinde kendi etrafından dolayarak yerleştirin.
Kalan yağ ve yoğurdu bir kapta çırpıp böreğin üzerine sürün. Çörekotunu serpiştirip 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.