Zeytin Soslu Tavuk Eti

Zeytin Soslu Tavuk Eti
07 Ekim 2024

Zeytin, ıspanak ve tavuk göğsü ile nefis bir yemek hazırlamaya ne dersiniz? Malzemeler hazırsa, sofralarınızı ziyafete dönüştürecek zeytin soslu tavuk tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için değişik tavuk yemeklerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Zeytin Soslu Tavuk Eti için

Malzemeler

  • 4 tavuk göğüs eti
  • 500 gr ıspanak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı doğranmış siyah zeytin
  • 3 domates
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
Zeytin Soslu Tavuk Eti

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. 
  2. Domateslerin kabuklarını soyun. Soğan ile soteleyin. Ispanakları ince doğrayıp ekleyin ve yüksek ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 
  3. Zeytin, kapari, tuz ve karabiber ilave edin ve karıştırın. 
  4. Tavuk etlerini ızgarada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Zeytin sosunu etlerin üzerine gezdirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo