Tavuklu Pilav

Tavuklu Pilav
25 Aralık 2023

En sevilen sokak lezzetlerinden biri olan tavuklu pilav, aynı zamanda halk arasında 'mevlit pilavı' olarak da bilinir. Haşlanmış tavuğun ince ince didiklenmesiyle hazırlanan bu yemek, hem lezzeti, hem de doyuruculuğu ile sık sık tercih edilir. Seyyar satıcılar tarafından sokaklarda satılan ve yaygın olarak görülen bu pilav, aynı zamanda mısır ve nohut gibi farklı malzemelerle de zenginleştirilebilir. Malzemeler hazırsa, yemeye doyamayacağınız tavuklu pilav tarifi için detaylara geçebiliriz.

Videolu anlatımıyla sade pirinç pilavını denemeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tavuklu Pilav için

Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Tavuklu Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Tavuğun derisini tamamen temizleyip parçalara ayırın. 
  2. Ardından tencereye alıp suda haşlayın. Tavuğun pişmesine yakın, üzerine bir tatlı kaşığı tuz ekleyin.
  3. Pirinci yıkayıp süzün. Bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı eritin. Pirinci tencereye ilave edin. Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar 5 dakika karıştırarak kavurun.
  4. Tavuk suyunu ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirin. 
  5. Haşladığınız tavuğun etlerini didikleyin, pilavın üzerine ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Dilerseniz, tavuklu pilava 1 su bardağı haşlanmış nohut ilave edebilirsiniz. 
  • Tane tane bir pilav istiyorsanız, pirinçleri yağda 5 dakika kavurun. 
  • Pilav demlenirken fazla su ile lapa olmaması için üzerine bir bez örtmeyi unutmayın. 
  • Tavuğu haşladıktan sonra, fazla suyunu süzerek kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz. Tavuk suyunu hem pilavınızda, hem de sevdiğiniz diğer tariflerde kullanabilirsiniz.
  • Karabiber pilava çok yakışacaktır, servis ederken ekleyebilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo