Tavuklu Patlıcan Yemeği

Tavuklu Patlıcan Yemeği
21 Ekim 2023

Patlıcan yaz aylarında sofralarımızın vazgeçilmezi. Bu lezzeti genellikle zeytinyağlı patlıcan patlıcan kebabı ya da hünkar beğendi olarak tüketiriz. Her türlüsü lezzetli olan patlıcanı bir de tavuklu patlıcan yemeği olarak deneyin. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tavuklu Patlıcan Yemeği için

Malzemeler

  • 3 adet patlıcan 
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ ya da zeytinyağı
  • 200 gr tavuk kuşbaşı et 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 adet soğan 
  • 2 adet yeşil biber 
  • 1 adet domates 
  • Tuz 
  • Karabiber 

Tavuklu Patlıcan Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanlar alacalı soyulur ve küp küp doğrandıktan sonra acı tadı gitsin diye tuzlu su içerisine koyulur. 
  2. Yağ tencereye alınır ve ısındığında tavuklar eklenerek kavrulmaya başlanır.
  3. Yemeklik doğranan soğan, sarımsak ve ince doğranmış biberler eklenerek kavrulmaya devam edilir.  
  4. Renk almaya başladıklarında salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  5. Küp küp doğranan domates ve sudan çıkartılan patlıcanlar eklenerek tencerede bütün malzemeler harmanlanır. 
  6. Baharatlar ve 2 su bardağı su eklenerek kapağı kapalı pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo