Tavuk göğüs etini parmak kalınlığında, çok uzun olmayacak şekilde kesin. Baharatları, ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip iyice harmanlayın.
Sos için yumurta ve sodayı bir kasede çırpın. Un, tuz ve kabartma tozunu da ekleyip iyice çırpın.
Çırptığınız sosu tavukların üzerine ilave ederek iyice karıştırın. En az 30 dakika bekletin.
Kızartma tavasına ayçiçek yağını aktarıp ısıtın, yağ kızdığında tavukları kızartın.
Fazla yağını çektirmek için kağıt havlu üzerine çıkartın. Daha sonra servis tabağına alıp sıcak servis yapın. Dilerseniz, klasik kalamar tarifini de deneyebilirsiniz.
Tavuk Kalamar Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Sosun kıvamlı olmasına dikkat edin. Sos tavuğu kaplamalı tavuk üzerinden akıp gitmemeli.
Sosun baharatını ve lezzetini kontrol edip tatlandırabilirsiniz.
Malzemelerinizin soğuk olmasına dikkat etmelisiniz, aynı zamanda kullanacağınız soda soğuk olmalı. Soğuk malzeme tavuğunuzun çıtır çıtır olmasını kolaylaştıracaktır.
Yağınızın kızgın olmasına dikkat etmelisiniz.
Tavukları yağdan çıkartırken peçete yerine tel ızgara kullanmanız daha faydalı olacaktır. Peçete tavuğu yumuşatacaktır. Ancak tel ızgara çıtır çıtır kalmasını sağlayacaktır.
Teşekkür ederiz.