Tavuk Etli Pay

Tavuk Etli Pay
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuk Etli Pay için

Malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı kek unu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı soğuk süt

Dolgusu için

  • 2 arpacık soğanı
  • Yarım diş sarımsak
  • 50 gr tereyağı
  • 1 tavuk göğüs eti
  • 150 gr mantar
  • 2 sivri biber
  • küp doğranmış
  • Tuz
  • Karabiber
  • 100 ml krema
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay bardağı mısır konservesi
  • 1 yemek kaşığı mayonez

Üzeri için

  • 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuk Etli Pay

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı ve diğer kuru malzemeleri mutfak robotunda ekmek kırıntısı görünümüne gelinceye kadar karıştırın. Azar azar sütü ekleyin. Hamuru unlanmış tezgaha alıp merdane ile açın.
  2. Çiçek şeklinde kalıpla hamurdan parçalar kesin ve muffin kalıplarının içine yerleştirin. Tabanına çatalla delikler açın.
  3. 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  4. Soğan ile sarımsağı küçük doğrayıp tereyağında 2-3 dakika soteleyin. Küçük doğranmış tavuk etleri ve ince doğranmış mantarları ekleyin ve bir kaç dakika soteleyin.
  5. Sivri biberi, baharatları ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Krema ve mısır ununu ekleyip bir kaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  6. Mısır ile mayonezi ekleyip soğumaya bırakın. Karışımı hamurta banların üzerine paylaştırın. Kaşar peyniri ve kekik serpiştirin.
  7. Kırmızı biberden kalıpla çiçek çıkartıp payların üzerine yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında peynirler eriyip üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo