Soslu Kanat Izgara

Soslu Kanat Izgara
01 Ağustos 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Soslu Kanat Izgara için

Malzemeler

  • 1 kg tavuk kanat 

Sos için:

  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Yarım limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Susam
Soslu Kanat Izgara

Nasıl Yapılır

  1. Sosu hazırlamak için soğanı soyup piyazlık doğrayın. Büyük bir kabın içine tavuk kanatları alıp üzerine soğan, salça, sıvıyağ, yoğurt, limon suyu ve baharatı ilave edin.
  2. Elinizle ovarak etleri karışıma bulayın. Üzerini streçleyin ve buzdolabında 2 saat dinlendirin.
  3. Mangalı yakın. Tavuk kanatları karışımın içinden alıp ızgaraya dizin.
  4. Küllenmiş mangal ateşi üzerine yerleştirdiğiniz kanatların iki tarafını da kızarana kadar pişirin. Üzerine susam serpiştirip servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Dilerseniz, marine sosun içerisine bir yemek kaşığı ketçap ve bir tatlı kaşığı bal ilave edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo