Portakallı Tavuk

Portakallı Tavuk
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Portakallı Tavuk için

Malzemeler

  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş
  • portakal kabuğu
  • Kırmızı tozbiber
  • 2 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
  • 20 gr tereyağı
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1.5 çay bardağı portakal suyu
  • Yarım çay bardağı krema
  • Tuz
  • Karabiber

Garnitür için

  • 2 kırmızıbiber
  • 2 sarı biber
  • 2 havuç
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Portakallı Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Susam, rendelenmiş portakal kabuğu, tuz ve tozbiberi mutfak robotunda çekin. Tavukları et döveceği ile inceltip üzerine tuz ve karabiber serpiştirin.
  2. Ayçiçeği yağı ve tereyağını tavada ısıtın. Tavuk etlerini dizip 5-6 dakika pişirip tavadan alın.
  3. Susamlı karışımını tavuk suyu ile birlikte tavaya ekleyin. Kaynamaya başlayınca portakal suyunu ve kremayı ilave edip 1-2 dakika daha pişirin. Tavuk etlerini sosa bulayın.
  4. Havucu yuvarlak doğrayın ve haşlayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip şeritler halinde doğrayın. Zeytinyağında soteleyin.
  5. Tuz ekleyin. İnce kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırın. Hepsini birlikte sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo