Kremalı Tavuk Sote

Kremalı Tavuk Sote
07 Ekim 2024

Et ve sebzelerin yüksek ateşte pişirilmesi anlamına gelen soteleme işlemi, özellikle tavuk yemeklerine çok yakışır. Tavuk göğsü, biber, soğan, sarımsak ve krema ile hazırlanan bu yemek, ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Malzemeler hazırsa, tadı damağınızda kalacak kremalı tavuk sote tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Kremalı Tavuk Sote Kaç Kalori?

Bir porsiyon kremalı tavuk sote yaklaşık olarak 407 kaloriye denk gelmektedir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kremalı Tavuk Sote için

Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 paket krema (200 ml)
Kremalı Tavuk Sote

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  2. Tavaya zeytinyağını alıp yüksek ateşte ısıtın. Isınan tavaya tavukları ekleyerek soteleyin.
  3. Bu esnada soğanı yemeklik doğrayın ve suyunu çeken tavukların üzerine ekleyerek karıştırın.
  4. Sarımsakları ince ince doğrayıp tavuğa ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  5. Biberleri jülyen doğrayın ve yemeğe ilave edin.
  6. Tavuk pişmeye başladığında baharatları ekleyin ve kremayı ilave edin.
  7. Ocağı orta ateşe alarak kremayı çekene kadar pişirin.
  8. Tavuklar kremayı çektiğinde servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Kremalı tavuk soteyi, pirinç pilavı ile beraber servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Kullanacağınız tavayı ve yağı tavukları ilave etmeden önce mutlaka kızdırın.
  • Soğanları eklemeden önce mutlaka tavuğun suyunu çekmesini bekleyin.
  • Kremayı ilave ettikten sonra kullandığınız tavanın kapağını kapatarak daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo