Kapya Biber Çanağında Tavuk

Kapya Biber Çanağında Tavuk
15 Nisan 2021

Özel günlerde ve davet sofralarında sunabileceğiniz nefis bir önerimiz var. Sindirim sistemini düzenleyen ve bağışıklığı güçlendiren kapya biberi, tavuklu iç harç ile dolduruyoruz ve fırında pişiriyoruz. Pişen biberleri ince ince dilimleyerek servis edebilir veya bütün bir halde bırakabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, tam ağızlara layık kapya biber çanağında tavuk tarifi için detaylara geçebiliriz.

Tavuk ile hazırlayabileceğiniz ekonomik tarifler arıyorsanız, beşamel soslu tavuk ve tavuklu taco tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Kapya Biber Çanağında Tavuk için

Malzemeler

  • 6 adet kapya biber
  • 1 paket krema
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 adet havuç
  • Karabiber
  • Köri
  • Pul biber
  • Tuz
Kapya Biber Çanağında Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle biberlerin orta kısımlarını bıçak yardımıyla kesin ve çekirdeklerini temizleyin.
  2. Temizlediğiniz biberleri fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ara sıra kontrol ederek yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Havucun kabuğunu soyup küp şeklinde dilimleyin. Tavuk etini de küçük küçük doğrayarak tencereye alın.
  4. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirin ve üzerine sıvıyağ ekleyin.
  5. Etleri pişirmeye devam ederken havucu ve diğer baharatları ekleyerek karıştırın.
  6. Bu esnada biberleri de kontrol edin. Eğer yumuşadılarsa, fırından çıkartın.
  7. Ocağın altını kısın ve tavukların içerisine kremayı ilave edin. 2 dakika karıştırarak pişirin ve ocağın altını kapatın.
  8. Pişirdiğiniz biberlerin içini tavuklu harç ile doldurun. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve tekrar fırına atın.
  9. Peynirler kızardığında biberleri fırından çıkartıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo