Ispanak Dolgulu Tavuk Eti

Ispanak Dolgulu Tavuk Eti
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ispanak Dolgulu Tavuk Eti için

Malzemeler

  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 350 gr körpe ıspanak
  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 kırmızıbiber
  • 200 gr labne peyniri
  • 40 gr parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
Ispanak Dolgulu Tavuk Eti

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tavuk göğüs etlerini yan tarafından enine keserek cep şeklinde açın.
  2. Bol suyla yıkanmış ıspanakları kaynar suya atıp 1 dakika beklettikten sonra renklerini koruması için soğuk sudan geçirin.
  3. Küçük parçalara kesin. Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip 4-5 dakika soteleyin. Ispanakları, labne ve parmesan peynirlerini ilave edin.
  5. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Ispanaklı karışımı kaşıkla tavuk etlerinin içerisine doğru yerleştirin ve kenarlarını 1-2 kürdanla tutturun.
  6. Fırın kabına dizip üzerine yağ gezdirin. Tuz, karabiber serpiştirip fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo