500 g tavuk eti (Mutfak robotunda kıyma haline getirilecek)
1 küçük soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı çekilmiş kuru kişniş
1 dal taze kekik
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Servis için:
Süzme yogurt
Fıstıklı Tavuk Kebap
Nasıl Yapılır
Fıstığın yarısını mutfak robotunda toz haline getirin, kalanı irice doğrayın.
Tavuk kıymasını yoğurma kabına alın. Üzerine galeta ununu, rendelenmiş soğanı, toz ve iri çekilmiş Antep fıstığını, baharatını, rendelenmiş limon kabuğunu, tuzu ve karabiberi ilave edip iyice yoğurun. Kıymadan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayıp yassılaştırın.
Tavayı ocağın üzerine alın, iyice ısınınca sıvı yağı ekleyin. Sıvı yağ da ısınınca hazırladığınız köfteleri yerleştirin. Her iki tarafını kızartın. Yanında süzme yoğurt ile servis yapın.
Teşekkür ederiz.