- Ayran, biberiye, limon suyu ve ezdiğiniz sarımsağı geniş bir kapta karıştırın. Tavuk kanat etlerini sosa ilave edin ve hepsinin sosa bulanmasını sağlayın.
- Kabın üzerini streç filmle sarın ve buzdolabında iki saat dinlendirin. Un, panko karışımı, kırmızı toz biber ve tuzu yayvan bir kapta harmanlayın.
- Dinlenen tavuk kanat etlerini karışıma bulayın. Fazla ununu silkeledikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Peynir soslu lolorosso için mayonez, limon suyu ve çatalla ezdiğiniz rokfor peynirini bir kasede karıştırın.
- Yıkayıp süzdüğünüz lolorosso yapraklarını bir servis tabağına alın. Üzerlerine peynirli sostan ilave edin.
- Tavuk kanat etlerini yanında üçgen dilimleyip kızarttığınız lavaş ekmeği ve peynir soslu lolorosso yaprakları ile servis yapın.
Fırında çıtır tavuk tarifine göz atmayı unutmayın.
Teşekkür ederiz.