Acem Tavuğu

Acem Tavuğu
06 Ağustos 2024

Tavuk göğsü, pirinç, çam fıstığı ve yumurta ile hazırlanan acem tavuğu, mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir. Lezzetli ve doyurucu acem tavuğu tarifi ile sofralarınıza renk katın!

Piliç Topkapı tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Acem tavuğu kaç kaloridir?

Bir porsiyon Acem tavuğu 400 kaloridir?

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Acem Tavuğu için

Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü  
  • 250 gr pirinç
  • Bir demet maydanoz
  • Karabiber  
  • Çam fıstığı  
  • Tuz  
  • 4 yumurta
  • 100 gr tereyağı
Acem Tavuğu

Nasıl Yapılır

  1. Pirinçleri yıkayıp süzün. Pilavlık tencereye tereyağını ekleyip eritin. Süzülmüş pirinçleri tereyağına ekleyip kavurun. Kavrulan pirinçlerin üstüne su ekleyin ve pişmeye bırakın. 
  2. Tavuk göğsünü, üstünü geçecek kadar suyla bir tencereye koyup haşlamaya bırakın. Pişen tavuğu tiftikleyin. Ayrı bir kapta, tiftiklenmiş tavuk ve pilavı karıştırın. 
  3. İçine doğranmış maydanoz, çam fıstığı ve karabiberi ekleyin. Yumurtaları tavaya kırıp omlet halinde pişirin. 
  4. Omletin üzerine pilavlı harcı serin ve sarın. Acem tavuğu servise hazır. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo