Terbiyeli Etli Ve Nohutlu Kereviz

Terbiyeli Etli Ve Nohutlu Kereviz
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Terbiyeli Etli Ve Nohutlu Kereviz için

Malzemeler

  • 400~500 gr parça et
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 havuç
  • 2 orta boy kereviz
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 limonun suyu
  • 1 su bardağı nohut
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
Terbiyeli Etli Ve Nohutlu Kereviz

Nasıl Yapılır

  1. Nohutları bir gece öncesinden bol suda beklettikten sonra suyunu süzün. Yapışmaz yüzeyli bir tencereyi iyice ısıtıp etlerin her tarafını kızartın.
  2. Üzerini örtecek kadar su ilave edip 10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp irice doğranmış havuç ve nohutlarla birlikte tekrar tencereye alın.
  3. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  4. Kerevizlerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde kesin. Tencerenin içine dizin. Tereyağından küçük parçalar kesip kerevizlerin üzerine serpiştirin.
  5. Tencerenin kapağını kapatın. Derin bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın. 5 dakika sonra yemeğin üzerine gezdirerek dökün.
  6. En son tuz ve taze çekilmiş karabiberi serperek tatlandırın. Ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo