Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14539 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1319 Tarif
Diyet
4416 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2403 Tarif
Hafif Yemekler
55 Tarif
İçecek
1420 Tarif
Pratik Yemek
5753 Tarif
Salata ve Meze
1362 Tarif
Sos
477 Tarif
Tatlı
9198 Tarif
Yöresel
2012 Tarif
Popüler Tarifler
Maklube Yemeği
Müceddere Pilavı
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Terbiyeli Etli Ve Nohutlu Kereviz
Terbiyeli Etli Ve Nohutlu Kereviz
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Kabartma Tozlu Krep
Saçaklı Poğaça
Üç Malzemeli Kurabiye
Mayasız Kolay Poğaça
Unlu Patates Kızartması
Sodalı Pamuk Açma
Krebe Kabartma Tozu Yerine Ne Kullanılır?
Sultan Kebabı Yapmanın 7 Püf Noktası
Reyhan Şerbetinin Yapımı ve Püf Noktaları
Filizlenen Gıdalar Tüketilir Mi?
Yapay Zekaya Göre Dünyanın En Lezzetli 10 Yemeği
3 Kaşık Tatlısı Malzemeleri Nelerdir?
Terbiyeli Etli Ve Nohutlu Kereviz için
Malzemeler
400~500 gr parça et
1 adet defne yaprağı
1 havuç
2 orta boy kereviz
2 yumurta sarısı
1 limonun suyu
1 su bardağı nohut
30 gr tereyağı
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Terbiyeli Etli Ve Nohutlu Kereviz
Nasıl Yapılır
Nohutları bir gece öncesinden bol suda beklettikten sonra suyunu süzün. Yapışmaz yüzeyli bir tencereyi iyice ısıtıp etlerin her tarafını kızartın.
Üzerini örtecek kadar su ilave edip 10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp irice doğranmış havuç ve nohutlarla birlikte tekrar tencereye alın.
Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Kerevizlerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde kesin. Tencerenin içine dizin. Tereyağından küçük parçalar kesip kerevizlerin üzerine serpiştirin.
Tencerenin kapağını kapatın. Derin bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın. 5 dakika sonra yemeğin üzerine gezdirerek dökün.
En son tuz ve taze çekilmiş karabiberi serperek tatlandırın. Ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sebze Tarifleri
Et Tarifleri
Bakliyat Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
90 Dakika
Yaprak Et
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
40 Dakika
Arap Tava Kebabı
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
30 Dakika
Ciğer Dürüm Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
35 Dakika
Keskin Tava
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
110 Dakika
Güveçte Orman Kebabı
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
40 Dakika
Izgara Ciğer
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.