Sebzeli Kuskuslu Kuzu Şiş

Sebzeli Kuskuslu Kuzu Şiş
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebzeli Kuskuslu Kuzu Şiş için

Malzemeler

Kuzu şiş için

  • 400 g kuşbaşı kuzu eti
  • 20 arpacık soğanı

Sosu için

  • 1 su bardağı balzamik sirke
  • Yarım çay bardağı esmer toz şeker
  • 1 diş sarımsak
  • 4~5 dal biberiye
  • Tuz

Sebzeli kuskus için

  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kabak
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 havuç
  • 3 dal yeşil soğan
  • 2 su bardağı kuskus
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 dilim közlenmiş kırmızı biber
  • 5~6 dal fesleğen
  • 4~5 dal nane
Sebzeli Kuskuslu Kuzu Şiş

Nasıl Yapılır

Kuzu şişlerin sosu için balzamik sirke, esmer toz şeker, ezdiğiniz sarımsak, ince kıydığınız biberiye ve tuzu bir sos tenceresine alın. Sos kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısıp sos kıvam almaya başlayıncaya kadar 5-6 dakika daha pişirin. Kuşbaşı kuzu etleri ve arpacık soğanları şişlere sıra sıra dizin. Şişleri yayvan bir kaba alın ve pişirdiğiniz sosu üzerine gezdirin. Kuzu şişleri 20 dakika sosun içinde bekletin. Marine olan şişleri sosuyla beraber bir fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sebzeli kuskus için yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız kabak, sarı biber ve havucu ilave edin. İnce doğradığınız yeşil soğan, kuskus ve et suyunu ekleyip kapağı kapalı olarak 10-15 dakika pişirin. Küp doğradığınız konserve kırmızı biber ve ince kıydığınız yeşillikleri ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Sebzeli kuskusu bir servis tabağına alın. Üzerine kuzu şişleri yerleştirin. Üzerine şişleri pişirdiğiniz balzamik sirkeli sostan az bir miktar gezdirip sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo