Kuzu Tandır

Kuzu Tandır
20 Haziran 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 3 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kuzu Tandır için

Malzemeler

  • 1 kuzu kol
  • 60 gr tereyağı
  • 4-5 arpacık soğan
  • 1 defne yaprağı
  • Tane karabiber
  • Tuz
Kuzu Tandır

Nasıl Yapılır

Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Tereyağını eritip kuzu kolu tavada önlü arkalı hafif kızartın ve tencereye aktarın. Soğanları, defne yaprağını ve tane biberleri serpiştirip üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Kısık ateşte 3 saat ya da et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen eti fırın kabına aktarın ve üzerini folyo ile örterek 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Pilavda kullandığınız firik ve bulgur miktarını damak zevkinize göre azaltıp fazlalaştırabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo