Şef ve yemek kitabı yazarı Jale Balcı'nın tariflerinden Kuzu kaburga firik bulguru ile doyurucu bir ana yemek hazırlamaya ne dersiniz?
- Yoğurt ve zeytinyağını bir kasede çırpın. Soğan, sarımsak, salça, tuz ve baharatları ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın.
- Kuzu kaburga etinizin üzerine bıçakla kesikler atın ve sosu bir fırça yardımıyla üzerine sürün. Soslu eti yağlı kağıtla sarın, açılmaması için bir iple bağlayın ve buzdolabında iki saat dinlendirin.
- Dinlenen eti bir fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra fırının derecesini 150 dereceye düşürün ve etiniz iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık bir saat daha pişirin.
- Tereyağını bir tencerede eritin. Haşlanmış bulgur ve fasulyeyi ekleyip karıştırın. Dereotu ve maydanozu ekleyin. Son olarak kuş üzümü ve baharatları ekleyip karıştırarak sıcak servis yapın.
Dilerseniz, düşük kalorili fırında kuzu kaburga tarifine göz atabilirsiniz. Pilavı ayrı bir yemek olarak sunmak ve daha detaylı bilgi almak için, firik pilavı tarifine bakmayı unutmayın.
Teşekkür ederiz.