Marinatı hazırlamak için; derin bir kapta süzme yoğurt, kıyılmış maydanoz, köri, zencefil, doğranmış kırmızı acı biber, limon suyu, tuz ve kekiği karıştırın. Buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.
Etleri geniş bir cam kaba alın. Üzerine hazırladığınız yoğurtlu marinatı dökün. Kaşıkla altüst ederek karıştırın.
Kapağını kapatıp serin bir ortamda veya buzdolabında en az 1 saat bekletin.
Kırmızı soğanları soyup kalın kalın dilimleyin. Mantarları ortadan ikiye kesin. Limonu küçük küçük doğrayın.
Maydanozu iri iri doğrayın. Çarliston biberleri 2-3 parmak uzunluğunda doğrayın.
Şişlere çarliston biber, mantar, et, soğan ve limonları sırayla dizin. Şişleri yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Tuz serpip arada bir çevirerek fırında pişirin. Maydanozla süsleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.