Izgara Domates, Kırmızı Soğan Ve Limon İle Dilimlenmiş Dana Eti için
Malzemeler
4 dilim 200 g’lık dana kontrfile
2 diş sarımsak (Doğranmış)
4 adet salkım domates
2 adet kırmızı soğan
2 adet limon (2’ye kesilmiş)
10 g tuz
5 g karabiber
30 ml zeytinyağı
Sosu için
20 ml balsamik sirke
5 g hardal
50 ml zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Izgara Domates, Kırmızı Soğan Ve Limon İle Dilimlenmiş Dana Eti
Nasıl Yapılır
Eti tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırdıktan sonra her iki tarafını 3-4 dakika süreyle ızgarada pişirin. (Son iç sıcaklık 55 derece olmalıdır.) Üzerine sarımsak ve taze kekiği ekleyerek, kapaklı bir kapta 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Domates, limon ve kırmızı soğanı ızgarada pişirin.
Sos için zeytinyağı, hardal, tuz, karabiber ve balzamik sirkeyi bir kaseye alarak karıştırın.
Eti ve ızgarada pişirdiğiniz sebzeleri servis tabağına alın ve üzerine sosu gezdirdikten sonra servis edin.
Teşekkür ederiz.