- Baharatlı marinasyon için kişniş, rezene ve kakule tohumlarını havanda ezip yapışmaz yüzeyli bir tavada hafif kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Ayrı bir kasede tuz, karabiber ve kalan baharatları harmanlayın. Ezdiğiniz sarımsak, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, zeytinyağı ve soğuyan baharat tohumlarını ilave edip karıştırın.
- Etinizi yayvan bir fırın kabına alın. Üzerine bıçakla kesikler atın ve hazırladığınız baharatlı karışımdan bir fırça yardımıyla etin her yerine sürün.
- Buzdolabında iki saat kadar dinlendirin. Üzerini yağlı kağıt ile sarıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında et yumuşamaya başlayıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
- Yağlı kağıdı açıp üzeri kızarıncaya kadar 15-20 dakika daha pişirip fırından alın. Haşlanmış buğdayı bir kaba alın. Haşlanmış pancarı minik küpler halinde doğrayın.
- Tereyağını geniş bir tavada eritip kremayı ekleyin. Haşlanmış buğday ve minik doğradığınız pancarları ilave edip karıştırın.
- Labne peyniri ve dil peynirini de karışıma ekleyip peynirler eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Fırında kızarmış olan kuzu kol eti ile birlikte sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, kuzu kaburga tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.