Et Kavurma

Et Kavurma
19 Nisan 2024

Kuzu eti ile hazırlanan ve bayramların vazgeçilmezi olan et kavurma nasıl yapılır gelin birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Et Kavurma için

Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti 
  • 1 şişe doğal maden suyu 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Kırmızı pul biber
Et Kavurma

Nasıl Yapılır

  1. Kuşbaşı kuzu etlerini düdüklü tencereye alın. Üzerine su ekleyip 20-25 dakika haşlayın. 
  2. Etlerin suyunu süzüp yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. 
  3. Üzerine maden suyu, tuz ve baharatları ilave edin.
  4. Etler maden suyunu çekinceye kadar kavurup ocaktan alın. Yanında pilav ile sıcak servis yapın.
Servis Önerisi
  • Yanında sade pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Maden suyu ön pişirme süresini hızlandıracaktır. 
  • Dilerseniz normal su ekleyerek pişirebilirsiniz. 
  • Fazla kavurmamalısınız. 
  • Kontrol ederek suyu kendiliğinden çekmelidir. Yalnızca suyu çekene dek nadir aralıklarla karıştırılmalıdır.
  • Bütün suyu eklediğinizde et yumuşamadıysa daha fazla su ekleyerek pişirmeye devam edebilirsiniz.  
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo