Erikli Şiş Kebap

Erikli Şiş Kebap
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Erikli Şiş Kebap için

Malzemeler

  • 400 gr malta eriği
  • 4 patlıcan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Köfte için
  • 750 gr kıyma (dana ve kuzu eti karışımı)
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 4 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 soğan
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharı
  • Domatesli sos için
  • 4 domates
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
Erikli Şiş Kebap

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Patlıcanların uç kısımlarını kesip 2 parmak eninde halka şeklinde dilimleyin. Tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün. Malta eriğini ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin.

Köfte için, ekmek içini ılık suda ıslatıp elinizle sıkarak ufalayın. Soğanları temizleyip kıyın. Kıyma, ekmek içi, sarımsak, soğan, tuz ve köfte baharını çukur bir kaba alıp yoğurun.

Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Erik, köfte ve patlıcanları şişlere geçirin. Üzerlerine zeytinyağı sürün.

Sos için, domatesleri soyup zar şeklinde doğrayın. Kalan yağı tavada ısıtıp domates, biber salçası ve tuzu ilave edin ve salça kıvamında pişirin. Şişleri ızgara yada mangalda pişirin. Domates sosu ile birlikte servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo